Technologie

In het Energie Bespaar Huis zijn een aantal producten en technologie toegepast die op deze pagina meer in detail kunnen worden bekeken. Uiteraard kunt u deze technologie -en de werking daarvan- zelf ervaren in ons Energie Bespaar Huis.

Onderstaand een beschrijving van:
– de warmtepomp Geo DX aardwarmtepomp
– de zonneboiler
– de WTW ventilatie met Breathing Window systeem Fresh-r (zie http://vaventis.com/fresh-r/)

 

Warmtepomp

Warmtepomp warmt via wisselaar water op voor enerzijds verwarming en anderzijds op temperatuur houden en legionellabestrijding zonneboiler
Revolutionair direct verdampingsysteem
Vereist geen extra koelmiddel en warmtewisselaar
Natuurlijke koelmiddelen mogelijk (propaan, Iso-Butaan)
25 Jaar ervaring met de technologie
Onderhoudsarm, robuust
Verbluffend eenvoudig
Niet aan vergunning gebonden
Compact, binnen en buiten in te bouwen
Online monitoring

 

Zonneboiler

Met een zonnecollector wordt boiler opgewarmd.
Zonneboiler wordt nabij buffervat geplaatst om extra warmte van de warmtepomp te ontvangen
Online monitoring

 

Fres-r

De Fresh-r is een vernieuwd product van de reeds langer bestaande Breathing Window. Dit geldt wereldwijd als het meest efficiƫnte ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Het systeem zorgt op de meest energiezuinige en stille manier van ventileren voor een gezond leefklimaat.

Door het minimale warmteverlies leidt de Fresh-r tot aanmerkelijk lagere gebruikskosten dan gangbare ventilatiesystemen. Het CO2- enĀ vochtigheidgestuurde systeem, zonder filters of leidingen, is eenvoudig te installeren en bijzonder onderhoudsvriendelijk. Het systeem is voortdurend aan wisselende omstandigheden aan te passen, waardoor de interne lucht altijd van optimale kwaliteit is.

Het enige onderhoud dat de Fresh-r behoeft, is eens in de twee maanden de warmtewissel uit de kast halen en schoonmaken onder stromend water of in de vaatwasser. Het eruit halen van de warmtewisselaar cassette is binnen een minuut gedaan.
De Fresh-r kan maximaal 120 m3 ruimte per uur van verse lucht voorzien. Bij maximale capaciteit geven de ventilatoren een geringe geluidsbelasting van 30dB(A) en via het systeem wordt CO2 en luchtvochtigheid gestuurd. De metingen worden door de Fresh-r continu gedaan. Op afstand kunnen de instellingen van de Fresh-r (via webbased programma) gewijzigd worden.