Optimaal Duurzaam Renoveren

De woning wordt door Koenders Totaalbouw in verschillende mate verduurzaamd, waarbij de basis Optimaal Duurzaam Renoveren is. Met deze aanpak wordt de woning niet helemaal energieneutraal. Eerder is er sprake van een reĆ«le afweging tussen investering/rendement en comfortverbetering. Dit houdt in dat de woning ‘all electric’ wordt gemaakt, dus onafhankelijk van gas en energie d.m.v. een warmtepomp (plaatje).

Deze aanpassingen van de woning(en) zijn gebaseerd op het Trias Energetica principe (plaatje), waarbij allereerst het energieverbruik van de woning wordt gereduceerd door het warmteverlies te beperken. Dit realiseren we door het dak, de buitenwand(en), het glas en de vloer te isoleren. Afgestemd op de mate van isolatie wordt de warmtebehoefte in de woning berekend. Deze warmtebehoefte bepaalt in de volgende stap welke warmtepomp geschikt is voor de woning.

Het Optimaal Duurzaam Renoveren dat is toegepast op het Energie Bespaar Huis, zijn zichtbaar en werkend en bestaan uit de volgende maatregelen:
– Gevelisolatie
– Wandisolatie
– Vloerisolatie
– Dakisolatie
– Isolerende beglazing
(plaatjes)
– Warmtepomp met grondboringen en buffervat
(plaatjes)
– Lage temperatuur verwarming d.m.v. vloerverwarming, wandverwarming en convectoren
(plaatjes)
– Zonneboiler met collector
(plaatje)
– Zonnepanelen
(plaatje)

Deze maatregelen hebben wij voor u in kant- en klare pakketten samengesteld, zodat u op maat of gespreid kunt investeren.

energiehuis isolatieDrukwerkDrukwerk