Mogelijkheden

Isolerende maatregelen

Door isolatie van dak, gevel, vloer en glas verliest u niet alleen minder warmte, maar maakt u uw woning tevens een stuk comfortabeler en geschikt om op lagere temperaturen en dus energiezuinig te verwarmen, bijvoorbeeld door middel van een aardwarmtepomp. Ook in de zomer heeft u profijt van de isolerende maatregelen: de binnentemperatuur blijft beter op peil, zodat het minder snel warm wordt in huis. Isolatie vraagt om goede ventilatie. Door te ventileren voorkomt u vochtophoping en bewerkstelligt u een gezond leefklimaat.energiehuis isolatie

Dakisolatie

Bij dakisolatie kunt u kiezen uit verschillende materialen en technieken. De meest effectieve aanpak is afhankelijk van uw woning: heeft deze een plat of een schuin dak? Soms is het nodig de buitenzijde van het dak aan te pakken; in andere gevallen levert juist isolatie van de binnenzijde het meest optimale resultaat op.

Gevel- en spouwmuurisolatie

Uw woning kan geïsoleerd worden door aan de buitengevel isolatiemateriaal aan te brengen dat vervolgens afgewerkt wordt met  bijvoorbeeld pleister. Isolatie aan de buitenzijde is de meest energiebesparende manier, maar tevens de duurste. Een andere en aanmerkelijk goedkopere optie is het via boorgaten aanbrengen van isolerend materiaal in de spouwmuur. De isolatiewaarde is daarbij sterk afhankelijk van de spouw. Tevens bestaat de mogelijkheid om isolatiemateriaal aan de binnenzijde van de muren aan te brengen. Voordelen zijn dat die aanpak relatief goedkoop is en dat uw buitengevel intact blijft; nadeel is dat uw leefruimte iets kleiner wordt.

Vloer- of bodemisolatie

Het isoleren van de vloer van de begane grond of de bodem van de kruipruimte is een effectieve en vrij eenvoudige manier van energiebesparing. Deze manier van isoleren heeft verder geen invloed op het gebruik van de vloer of beperking van de leefruimte.

Dubbel glas

Het laten plaatsen van HR++ of tripple glas heeft alleen maar voordelen. Dubbel glas biedt u meer comfort, isoleert beter en verhoogt de inbraakveiligheid. Bovendien gaat er aanzienlijk minder warmte verloren en komt er geen koude lucht meer van het glas af.

Aardwarmtepomp

Dankzij een directe verdamper is het Geo Direct DX aardwarmtesysteem efficiënter en kleiner dan vergelijkbare systemen. Het systeem is daardoor gemakkelijker te plaatsen in woningen met een kleine tuin. In de tuin of oprit wordt een aantal warmtewisselaars energie aardwarmtegeboord die de natuurlijke warmte uit de bodem direct overdragen op het koelmiddel dat door de wisselaars circuleert. De warmtepomp (die in uw tuin komt te staan) zorgt met deze aardenergie voor een watertemperatuur van 38º C in het buffervat, waarmee uw huis volledig wordt verwarmd. En voor warmtapwater tot 60º C (voor de legionellabestrijding)

Met dit aardwarmtesysteem heeft u in uw woning geen gas meer nodig. Het Geo Direct Plus systeem kan ook passief koelen. Hierbij wordt een verticale warmtewisselaar in het boorgat aangebracht die tijdens de zomer de warmte in huis absorbeert en afgeeft aan de koelere aarde. zie ook voor onze partner https://www.geo-energie.nl/

Zonneboiler

De zonneboiler gebruikt de zonne-energie voor de levering van warm water. Hiertoe wordt op het dak van uw woning een zonnecollector Drukwerkgeplaatst, die is aangesloten op een buizenstelsel met vloeistof die door de opgevangen energie wordt verwarmd.

De vloeistof transporteert de warmte door het buizenstelsel naar het voorraadvat (boiler) met leidingwater. Het voorraadvat met het verwarmde water wordt aangesloten op het buffervat van de warmtepomp, zodat het water uit het voorraadvat door de pomp, ook wanneer de zon niet schijnt, altijd op temperatuur wordt gehouden. Op die manier heeft u dus altijd warm water.

Zonnepanelen

Zonnepanelen, oftewel PV-panelen, zetten zonne-energie om in elektriciteit. Via een omvormer leveren de panelen wisselstroom aan het Drukwerkstroomnet. Het eventuele overschot wordt via de huisaansluiting in de meterkast terug geleverd aan het openbare elektriciteitsnet. ’s Nachts en op donkere dagen wordt uw stroom van dit openbare verdeelnet gehaald.

De opbrengst van de zonnepanelen is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de hoeveelheid zon, het oppervlak van de panelen, de manier van koppeling van de panelen en de hellingshoek waaronder ze opgesteld staan.

Fresh-r, warmte terug win ventilatie

De Fresh-r geldt wereldwijd als het meest efficiënte ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Het systeem wordt in de buitenmuur aangebracht en zorgt op de meest energiezuinige en stille manier van ventileren voor een gezond leefklimaat op de hele verdieping.Drukwerk

Door het minimale warmteverlies leidt de Fresh-r tot aanmerkelijk lagere gebruikskosten dan gangbare ventilatiesystemen. Het CO2- en vochtigheidgestuurde systeem, zonder filters of leidingen, is eenvoudig te installeren en bijzonder onderhoudsvriendelijk. Het systeem is voortdurend aan wisselende omstandigheden aan te passen, waardoor de interne lucht altijd van optimale kwaliteit is. zie voor onze partner http://fresh-r.eu/nl/

Vloer- en wandverwarming

Vloerverwarming kan op houten vloeren aangebracht worden, maar daarmee wordt de vloer wel zo ’n vier centimeter verhoogd. Dat kan natuurlijk problemen opleveren met de deuren. Een veel betere optie is dan ook om de leidingen in de betonnen vloer in te frezen. De leidingen liggen dan direct onder de vloerbedekking, plavuizen of tegels, waardoor de vloer veel sneller warm wordt.Drukwerk

Wandverwarming wordt geïnstalleerd tegen bestaande wanden die eerst voorzien worden van een isolatielaag. Daar worden elementen voor geplaatst, waarin de verwarmingsleidingen zijn aangebracht. De wanden kunnen daarna gewoon gesausd of behangen worden. Omdat de leidingen door de wand lopen, is het raadzaam wandversieringen bij voorkeur via een rail aan het plafond op te hangen. Wandverwarming is de ideale manier om ruimtes gelijkmatig te verwarmen en rekent definitief af met stofdeeltjes in de lucht.

Convectoren

De convectoren van Jaga zorgen voor zowel milieuvriendelijke verwarming als voor passieve koeling. Omdat ze voorzien zijn van het zogeheten Dynamic Boost Effect (DBE) leveren ze twee tot driemaal zoveel warmte als gangbare convectoren. Daardoor blijven de afmetingen beperkt. Dat is bijzonder, want omdat warmtepompen met lage watertemperaturen werken, vragen ze doorgaans juist om grotere convectoren.